vineri, 1 aprilie 2011

PRAJITURA CU MERE

Se freaca spuma 8 galbenusuri cu un praf de sare si cu o cana (250 ml)  de zahar .Se adauga o cana(250 ml) de ulei si se amesteca pana se face ca o maioneza.Se adauga zahar vanilat.Se pune faina in ploaie si se amesteca bine pana se face un aluat potrivit de tare.
Separat se bat albusurile spuma si se adauga aluatului avand grija sa mestecam usor de jos in sus pana ce albusurile s-au incorporat complet.
Umplutura: -se spala merele,se rad pe razatoarea mare si se pun la calit cu zahar dupa gust si scortisoara.Se lasa sa se racoreasca bine.
Se tapeteaza o tava de prajituri cu ulei si apoi cu faina.Se scutura bine tava si se pune putin mai mult de jumatate din aluat.Peste aluat se pun cu lingura merele calite (bine scurse) si se intind uniform.Peste mere se toarna restul de aluat si se da la cuptor.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu